Tarieven en Vergoedingen

Contracteringen 2020

Voor 2020 heb ik met alle zorgverzekeraars een contract af kunnen sluiten. Dit betekent dat wanneer je behandeling in 2020 start, deze vergoed wordt nadat eerst het eigen risico bij jou in rekening is gebracht. Voor 2020 is dit €385,00. Voorwaarde voor vergoeding, is net als voorgaande jaren, dat er een diagnose gesteld kan worden volgens DSM-V die volgens de verzekeraar onder vergoede zorg valt.

Voor cliënten jonger dan 18 jaar: Ik heb geen contract met gemeentes.

Contracteringen 2019

Met alle zorgverzekeraars die vallen onder de koepel van Achmea, CZ, Menzis, DSW, Multizorg/VRZ en Caresq heb ik een contract afgesloten voor 2019. Ik heb voor 2019 geen contract af kunnen sluiten met zorgverzekeraars die onder de koepel van VGZ vallen. Voor cliënten jonger dan 18 jaar: Ik heb eveneens geen contract met gemeentes.

In geval van gecontracteerde zorg, zal de behandeling vergoed worden nadat eerst het eigen risico in rekening is gebracht bij jou. Voor 2019 is dit €385,00. Voorwaarde voor vergoeding is wel dat er een diagnose gesteld kan worden volgens DSM-V die volgens de verzekeraar onder vergoede zorg valt.

Als je in 2019 bij de koepel VGZ bent verzekerd en je hebt een restitutiepolis (vrije zorgkeuze), dan wordt de behandeling ook vergoed nadat het eigen risico in rekening is gebracht.

In het geval van een naturapolis krijg je nadat het eigen risico in rekening is gebracht ook nog een deel van de behandeling vergoed. Meestal is dit 70%, maar ik raad je aan contact op te nemen met je verzekeraar om na te gaan wat je vergoed krijgt. 

Particuliere tarieven

Het particuliere tarief voor een sessie van 60 minuten (inclusief administratietijd) is € 97,50 (ik ben vrijgesteld van BTW). 
Dit tarief geldt voor: onverzekerde zorg (diagnoses die door de zorgverzekeraar niet vergoed worden), alsmede wanneer je het traject zelf wenst te betalen zonder inmenging van de zorgverzekeraar of indien je jonger dan 18 jaar bent.

Wanneer je de sessie niet op tijd afzegt (dat wil zeggen niet 24 uur van te voren of eerder), of zonder bericht niet verschijnt op de afspraak, reken ik een no-show tarief van €45,00. Dit bedrag wordt niet door de zorgverzekeraars vergoed.