Werkwijze en behandeling

Als je je aan wil melden, kun je telefonisch contact opnemen (06-38832583) en bespreken we kort je reden voor aanmelding. Als er een indicatie is voor een behandeling, plannen we een intakegesprek in waarin we uitgebreider op je klachten en hulpvraag in zullen gaan.

Je krijgt van tevoren via My Mindspace (een AVG-proof e-health platform waarin ook e-mailen mogelijk is) een korte vragenlijst opgestuurd die je thuis online in kunt vullen. Bij de intake dien je een verwijsbrief van de huisarts mee te nemen om de behandeling vergoed te krijgen door de zorgverzekering, alsmede een geldig legitimatiebewijs.

Als er geen indicatie is voor een traject bij mij, verwijs ik je naar de huisarts terug, indien mogelijk met een suggestie voor waar je mogelijk wel op je plek zou zijn met je hulpvraag. 

Tijdens het intakegesprek maken we persoonlijk kennis. Het doel is om helder te krijgen waarvoor je hulp zoekt, wat je graag zou willen in de behandeling en op wat voor manier ik daarbij kan helpen.

Na het intakegesprek wordt er een behandelplan opgesteld en besproken met jou. Daarna gaan we aan de slag. Na ongeveer 3-5 sessies evalueren we de behandeling tot nu toe en bekijken we wat er nog nodig is om de behandeling te laten slagen.

Tijdens de behandeling vind ik het erg belangrijk dat er een open en veilige sfeer heerst waarin we goed kunnen samenwerken. Ik werk vooral met cognitief gedragstherapeutische technieken waarbij we op zoek gaan naar het verband tussen je gedachten, gevoel en gedrag. Zo kun je inzicht krijgen in waarom je vastloopt en tegelijkertijd ook nieuwe aanknopingspunten vinden voor verandering. Waar mogelijk werk ik met evidence based technieken zoals EMDR en schematherapeutische technieken. In ieder geval kijk ik vooral pragmatisch naar wat er nodig is om de behandeling te laten slagen. 

Aan het eind van de behandeling kijken we nog eens terug op wat je hebt geleerd in de therapie en sluiten we af.