Werkwijze en behandeling

Als je je aan wil melden, kun je telefonisch contact opnemen (06-83382588) en bespreken we kort je reden voor aanmelding. Als er een indicatie is voor een kortdurend traject (voorheen de generalistische basis GGZ), plaats ik je op de wachtlijst die er helaas meestal is. Als er geen indicatie is voor een traject bij mij, verwijs ik je naar de huisarts terug, indien mogelijk met een suggestie voor waar je mogelijk wel op je plek zou zijn met je hulpvraag.

Ongeveer twee weken voordat je aan de beurt bent bel ik je op en plannen we een intakegesprek. Je krijgt een link op je email om je aan te melden op het cliëntenportaal. Dit is een AVG-proofomgeving waar je de afspraakbevestigingen kan zien en er ook documenten ingezien kunnen worden.  

Bij de intake dien je een verwijsbrief van de huisarts mee te nemen om de behandeling vergoed te krijgen door de zorgverzekering, alsmede een geldig legitimatiebewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs).

Tijdens het intakegesprek maken we persoonlijk kennis en gaan we dieper op je reden van aanmelding en je hulpvraag in. Het doel is om helder te krijgen waarvoor je hulp zoekt, wat je graag zou willen in de behandeling en op wat voor manier ik daarbij kan helpen.

Na de intake wordt er een behandelplan opgesteld en besproken met jou. Daarna gaan we aan de slag.

Na ongeveer 3-5 sessies evalueren we de behandeling tot nu toe en bekijken we wat er eventueel nog nodig is om de behandeling te laten slagen.

Tijdens de behandeling vind ik het erg belangrijk dat er een open en veilige sfeer heerst waarin we goed kunnen samenwerken. Ik werk vooral met cognitief gedragstherapeutische interventies waarbij we op zoek gaan naar het verband tussen je gedachten, gevoel en gedrag. Zo kun je inzicht krijgen in waarom je vastloopt en tegelijkertijd ook nieuwe aanknopingspunten vinden voor verandering. In ieder geval kijk ik vooral pragmatisch naar wat er nodig is om de behandeling te laten slagen. 

Aan het eind van de behandeling kijken we nog eens terug op wat je hebt geleerd in de therapie en sluiten we af.